2016-12-02 | Övriga nyheter

Utvecklar ny teknik i en snabb bransch

Uppvuxen i Iran flyttade Elnaz Honar till Sverige för att läsa en masterexamen, sen blev hon kvar. Sedan början av 2016 är hon anställd på Bonnier Broadcasting som androidutvecklare. Hennes fokus är just nu att arbeta med C Mores nya app.

Elnaz började som konsult på Bonnier Broadcasting 2015 och trivdes så bra att hon sökte jobb.

- En av anledningarna till att jag ansökte var att jag såg att många stannar länge på företaget. Det är en indikation på att det är en bra arbetsplats när personalen vill jobba kvar länge.

Elnaz har alltid varit intresserad av mediebranschen och gillar att jobba på ett så välkänt företag.

- Om jag berättar för folk var jag jobbar förstår de direkt. Kanske inte vad jag gör rent tekniskt, haha, men de känner till TV4 och C More.

Så vad gör egentligen en androidutvecklare?

- Det är ett programmeringsjobb. Vi skapar androidappar för TV4 Play och C More. Just nu jobbar jag med den nya C More-appen. Det är en ständig diskussion och samarbete mellan designers, apputvecklare och back end-utvecklare för att hitta den bästa lösningen.

Det bästa med jobbet tycker Elnaz är hennes professionella och engagerade kollegor. Hon uppskattar också företagskulturen som hon menar är välkomnande för nya idéer och teknik.

- Vi som jobbar med det här projektet gillar ny teknik och det märks att företaget investerar i det. Jag är stolt över att skapa en produkt som många människor i Sverige använder och tycker om.

Vad finns det för utmaningar i ditt jobb?

- Att vara androidutvecklare är i sig en utmaning, haha! Eftersom Android är en stor plattform med många olika tillverkare måste vi se till att apparna fungerar på alla olika androidapparater, i både nya och gamla versioner. Eftersom tekniken utvecklas så snabbt måste vi hela tiden uppdatera oss och lära oss nya saker. 

Senast uppdaterad: 2016-12-02