2016-10-07 | Övriga nyheter

Rekryterar nya talanger

Lisa Eklund började på Bonnier Broadcasting och TV4 i juni 2016 som rekryterare. Hennes fokusområde är att attrahera IT-personal inom produkt och teknik.

I sitt jobb är Lisa inblandad i allt som rör rekrytering och därmed stöttar hon även chefer i deras rekryteringar. Förutom att fokusera på rekrytering av IT-personal, så jobbar hon även med employer branding-relaterat arbete.

Det är inte alla som vet vilket spännande teknikbolag vi är, det behöver vi blir bättre på att förmedla, säger Lisa.

 

Passionerade kollegor

Det Lisa tycker är bäst med Bonnier Broadcasting som arbetsplats är hennes kollegor. Hon beskriver sina arbetskamrater som både engagerade och passionerade.

- Mina kollegor har en otrolig kunskap inom just sina områden samtidigt som de har förståelse för andra i deras roller. Det kan vara en utmaning att jobba med personer som är väldigt passionerade och har många starka viljor, haha. Jag upplever däremot en öppen anda här gentemot andra. Dessutom finns viljan att förändras utifrån hur branschen ser ut och hur våra kunder beter sig.

Lisa tycker att det roligaste med hennes jobb är att sälja in Bonnier Broadcasting, TV4 och C More som arbetsgivare. Det är ett viktigt arbete för att kunna rekrytera och få med rätt folk på tåget.

- Jag tycker om att berätta hur det faktiskt är att jobba här. Det är en väldigt spännande arbetsplats med varumärken som alla har en relation till.

I själva rekryteringsprocessen tycker Lisa att det även är roligt att se människor gå från första kontakten med henne, till att förhoppningsvis bli en kollega. Det är som att lösa ett problem: från att ha en vakans till att få rätt person på plats.

 

 Vad var det som lockade över dig till Bonnier Broadcasting och TV4?

- Det var först och främst att jag är en flitig användare av kanalerna. Jag ville också ta mig an nya utmaningar på en ny arbetsplats, gärna inom en ny bransch som det här är för mig. Efter att ha arbetat som konsult inom rekrytering och bemanning ville jag gå över till att arbeta internt. Jag hade dessutom hört väldigt gott om TV4 och att folk trivs bra i den händelserika miljö som finns här, förklarar Lisa.

Senast uppdaterad: 2016-10-07