2016-01-12 | Övriga nyheter

Ex-trainee med öga för utveckling

På fyra år har Carl Waldenor gått från Handelsstudent och trainee till att driva utvecklingen av den nylanserade Bonniergemensamma digitala annonsplattformen Woo.ad.  Passionen finner han i möjligheten att driva och följa projekt från ax till limpa, och att arbeta i en bransch under förändring. 

Det var som trainee till TV4-Gruppens vd Casten Almqvist som Carl Waldenor först fick in foten på TV4-Gruppen. Då var året 2011, och Carl var student vid Handelshögskolan i Stockholm. Han förblev trainee och Castens högra hand i två år, därefter påbörjade han sin roll som affärsutvecklare och projektledare.

Affärsutvecklare – vad innebär det?

Titeln affärsutvecklare är relativt självförklarande – det handlar helt enkelt om att utveckla TV4:s huvudaffär:

- Affärsutveckling innebär att driva och utveckla olika projekt som breddar TV4-Gruppens kärnaffär, genom till exempel projekt som utvecklar nya tjänster riktade mot användare, eller nya format, förklarar Carl.

Som affärsutvecklare ansvarar han för att identifiera och driva igenom sådana projekt. Den senaste tiden har han till exempel arbetat som teknisk produktägare för Bonniers nya annonsplattform Woo.ad. Han har varit delaktig i projektet från idéstadie till lansering, och möjligheten att få följa projekt från början till slut är en av favoritkomponenterna i arbetet.

- Med Woo.ad har jag varit med i allt från avtalsförhandling till teknikutveckling och leverantörsupphandling. Det är en sjukt tillfredsställande känsla att det vi pratade om på idéstadiet för ett år sedan finns i verkligheten nu. Att få möjligheten att följa projekt från ax till limpa är faktiskt det bästa med mitt jobb.

TV4 som arbetsplats

En bransch i förändring gör TV4 till en spännande och attraktiv arbetsplats, enligt Carl:
- Hela marknaden är i tydlig förändring, och TV4 har en väldigt intressant position i branschen.  Samtidigt som vi har ett otroligt starkt varumärke känner jag att det finns potential att utvecklas. Det så mycket mer vi kan göra på ett väldigt spännande sätt, som vi inte ännu har förverkligat. Det gör det extra kul att jobba här.

Vad klarar du dig inte utan under en dag på TV4?

- Kaffe! Och smarta kollegor att bolla funderingar med.

Senast uppdaterad: 2014-08-21