Om TV4-Gruppen

TV4-Gruppen har levererat engagerande nyheter, storslagen underhållning med bredd och kvalitet, direktsänd sport och högklassigt drama till hela Sverige i 25 år.

När TV4 startade sina sändningar den 15 september 1990 var målet att utmana public service-monopolet med en nyskapande och modern kommersiell tv-kanal. Det lyckades vi med. TV4 blev snabbt allt populärare och tittarsuccéerna avlöste varandra. I slutet av 1990-talet var TV4 landets största tv-kanal.

I dag är TV4-Gruppen betydligt mer än det. Med en stor mängd tv-kanaler och andra tjänster, inte minst när det gäller tv på nya plattformar, är TV4-Gruppen i dag fyllt av möjligheter för såväl tittare, annonsörer som samarbetspartners.

TV4-Gruppen är alltid i publikens tjänst

Vi driver i dag ett 10-tal tv-kanaler i Sverige. Huvud- och fri-tv-kanalen TV4 är navet i TV4-Gruppens kanalutbud och bjuder på bredd, mångfald och kvalitet i alla dess former och programgenrer, både när det gäller underhållning, nyheter, sport, barnprogram, filmer och samhällsprogram.

I kanalutbudet finns också ett stort antal kanaler som riktar sig till specifika målgrupper eller erbjuder ännu mer program av hög kvalitet, exempelvis Sjuan, TV12, TV4 Sport och TV4 Fakta. Dessutom bevakar TV4Nyheterna, med hjälp av 25 inrikesreportrar från Nyhetsbolaget, vad som händer runt om i landet. Systerbolaget C More Entertainment erbjuder också ett stort antal premium-tv-kanaler under varumärket C More, samt filmer och serier på streamingsajten cmore.se.

En av våra populäraste tjänster är TV4 Play, som samlar rörligt material från hela TV4-Gruppen under ett paraply via datorn, mobilen och surfplattan, men också via Apple TV - där TV4 var första tv-kanal i Norden att finnas - och Chromecast.

Vi är i dag ohotad etta bland de kommersiella tv-husen inom rörlig bild med en tittartidsandel inom traditionell tv på 32,4 procent av det totala tittandet i huvudmålgruppen 15–64 år. Och TV4 är landets enskilt största kanal i samma målgrupp. TV4-Gruppen har tillsammans med Bonnier Broadcasting och systerbolaget C More växt från en tv-kanal till att bli ett av Nordens ledande tv-bolag.

TV4-Gruppen har levererat engagerande nyheter, storslagen underhållning, direktsänd sport och högklassigt drama till svenska folket i 25 år. Det kommer vi också att fortsätta göra.

En del av Bonnier Broadcasting

TV4-Gruppen tillhör moderbolaget Bonnier Broadcasting tillsammans med C More och finska MTV. Bonnier Broadcasting, som tillhör Bonnierkoncernen, bildades den 22 mars 2016 för att stötta de olika dotterbolagen. Tillsammans ska vi fortsätta leda utvecklingen inom rörlig bild – inte minst när det gäller tv på nya plattformar. Läs mer om Bonnier Broadcasting här.

Senast uppdaterad: 2017-01-31