2017-05-24 | Företagsnytt

3 miljoner inloggade på 1 år – TV4 Play är Sveriges största inloggade tv-tjänst

TV4 Play fyller ett år som inloggad tv-tjänst. Och firar med att samtidigt passera tre miljoner registrerade användare. Det gör TV4 Play till den största av alla inloggade svenska tv-tjänster.
– Tre miljoner användare är ett styrkebesked och ett helt fantastiskt resultat på ett år. Det innebär också att vi fortsätter att stärka vår position mot både användare och annonsörer, säger Mathias Berg, operativ chef TV4-Gruppen.

Nu fyller TV4 Play ett år som inloggad tv-tjänst och firar med nya starka siffror när milstolpen tre miljoner registrerade och inloggade användare passeras. Med det har TV4 Play etablerat en unik position mot både användare och annonsörer. Rekordsiffran visar att satsningen på att bygga den ledande renodlade och reklamfinansierade gratistjänsten – med det bästa svenska tv-utbudet inom underhållning och nyheter – varit framgångsrik.

– Tack vare en tydlig och medveten satsning på vårt starka och unika svenska innehåll och en användarupplevelse som hela tiden blir bättre tar TV4 Play stora kliv i rätt riktning för att bli den go to-tjänst där den digitala tv-upplevelsen börjar. Och tillsammans med betaltjänsten C More fortsätter vi att bygga den starkaste totala tv-upplevelsen online, säger Mathias Berg, operativ chef TV4-Gruppen och ytterst ansvarig för TV4 Play.

Ur ett annonsörsperspektiv når TV4 Play en växande och mycket attraktiv målgrupp, vilket ger annonsörerna möjlighet att både öka räckvidden och skräddarsy målgrupper man vill nå. Drygt 40 procent av TV4 Play-användarna är mellan 15 och 35 år och den aktiva användaren tittar i snitt två timmar per vecka. Inom ramen för Bonniers gemensamma videoannonsallians WOO – där också Expressen TV, DN TV och Di Play ingår – var medieveckoräckvidden närmare 27 procent under årets första kvartal (MMS Trend & Tema), vilket gör WOO till det största svenska videoannonserbjudandet på den svenska webb-tv-marknaden.

I mars utsåg Internetworld TV4 Play till Sveriges bästa underhållningssajt. Klipp, TV4Nyheterna, Nyhetsmorgon och livesända nyheter/breaking news går att se utan inloggning men övrigt innehåll ligger bakom inlogg.

Senast uppdaterad: 2017-05-24