2017-08-21 | Företagsnytt

Åsa Barsness ny kommunikations- och HR-direktör för Bonnier Broadcasting

Åsa Barsness, i dag kommunikationsdirektör för Sweco, blir ny kommunikations- och HR-direktör för Bonnier Broadcasting, där såväl TV4 och C More som finska MTV ingår. Hon tillträder rollen vid årsskiftet, och får därmed ansvar för hela affärsområdets kommunikations-, marknads-, HR- och public affairs-arbete.

Åsa Barsness är sedan 2014 kommunikationsdirektör på Sweco, Europas ledande teknikkonsultbolag med 14 500 anställda, med globalt ansvar för marknad, kommunikation och varumärke.

- Åsa kombinerar djupa kunskaper inom kommunikation och marknadsföring med lång erfarenhet från ledarskap inom teknikdrivna verksamheter och av digital transformation. Det är avgörande egenskaper för vår fortsatta förändringsresa på Bonnier Broadcasting. Jag är väldigt glad över att välkomna Åsa ombord. Hon blir en nyckelperson i arbetet med att fortsätta leverera Sveriges bästa tv-upplevelser och ha användarna i fokus för allt vi gör, säger Casten Almqvist, vd för Bonnier Broadcasting och TV4.

Mellan 2011 och 2014 var Åsa Barsness associate director och rådgivare på kommunikationsbyrån JKL, och jobbade då med ett flertal uppdrag inom såväl teknik, employer branding, kommunikativt ledarskap och förändringskommunikation. Innan dess hade hon under mer än 10 år en rad chefsroller inom IBM, bland annat som kommunikationschef och därefter som marknads- och kommunikationsdirektör i Norden. Hon har tidigare också arbetat som marknadskommunikationsansvarig på Motorola i USA. 

- Mediebranschen befinner sig på en otroligt spännande omställningsresa, där TV4, C More och Bonnier Broadcasting har tagit sig an den på ett sätt som gör att man ligger i framkant för den digitala transformationen och utvecklingen. Jag hoppas att jag med mina erfarenheter från teknikdrivna verksamheter och digital transformation, tillsammans med alla nya medarbetare jag ser fram mot att få träffa, ska kunna bidra till att utveckla och förstärka den unika position TV4 och C More har, säger Åsa Barsness.

Åsa Barsness kommer att ingå i Bonnier Broadcastings ledningsgrupp och rapportera till vd Casten Almqvist. Hon tillträder vid årsskiftet, och efterträder Åsa Jamal, som lämnade TV4 och Bonnier Broadcasting under sommaren.

Senast uppdaterad: 2017-08-21