2017-05-03 | Företagsnytt

Färre chefer med större mandat i TV4:s nya nyhets- och samhällsledning

TV4:s och Bonnier Broadcastings nya ledning för nyheter och samhälle är nu klar. Johanna Thulin Bratten, Alexandra Forslund och Fredrick Malmberg är den trio som tillsammans med programdirektören Viveka Hansson leder den publicistiska verksamheten strategiskt.

TV4:s programdirektör för nyheter och samhälle, Viveka Hansson, får i och med att verksamheten nu flyttar in i TV4/Bonnier Broadcasting från Nyhetsbolaget, ett fördjupat ansvar för hela nyhets- och samhällsbevakningen.

- Tittarna har visat oss stort förtroende, och vi ska fortsätta att förnya journalistiken och förtjäna deras tid, var och hur de än väljer att kliva in i vår TV4-värld. Och jag kan inte tänka mig ett bättre gäng än det här för att göra det möjligt. Den samlade kompetensen hos de här sex personerna är fenomenal, säger Viveka Hansson.

Johanna Thulin Bratten blir programchef Nyhetsmorgon, med huvudansvar för Nyhetsmorgon, som hon redan idag är chef för, men även med ett övergripande ansvar för andra samhällsprogram.

Alexandra Forslund blir onlinechef för nyheter och samhälle, med ett övergripande ansvar för digital publicering och utveckling i samtliga produktioner. Hennes nuvarande roll som beställare av Nyhetsmorgon och digitalt innehåll försvinner.

Fredrick Malmberg, blir nyhetschef, med ansvar för alla linjära nyhetssändningar och kvällsnyheter. Han är idag biträdande nyhetschef. Den tjänsten försvinner.

Direktrapporterande till programdirektören, med ansvar för finansiell kontroll av hela produktionen inom nyheter och samhälle, blir Sjöfn Blöndal. Hon rekryterades nyligen till en liknande roll på beställarsidan och får nu ett fördjupat ansvar för produktionerna med titeln ekonomiansvarig nyheter och samhälle.

Ny chef för Kalla fakta blir Jonas Alsgren, mångårig reporter på samma redaktion och nu redaktör. Rollen stärks med budgetansvar och han kommer också att rapportera direkt till programdirektören.

Malou von Sivers kvarstår i sin roll som både chef och programledare för sitt program Efter tio, och rapporterar till programdirektören.

Parallellt med att den publicistiska nyhets- och samhällsverksamheten organisatoriskt flyttar in i Bonnier Broadcasting gör även nyheternas studio- och produktionsteknik det. Där slås den samman med sportens produktionsavdelning, till en ny gemensam avdelning för studio- och produktionsteknik för både sport och nyheter, under ledning av Stefan Karlsson, i dag produktionschef för Sporten. Stefan rapporterar liksom Viveka Hansson direkt till innehållsdirektör Åsa Sjöberg.

Läs också vad Viveka Hansson skriver om förändringen på TV4:s medieblogg.

Senast uppdaterad: 2017-05-03