2017-05-02 | Programnytt

Hockey-VM – så sänder TV4, TV12 och C More

- Hela VM. Alla matcher.

TV4-Gruppen och C More sänder hela VM. Alla matcher från såväl Köln som Paris. I maj är det hockeyfrossa i TV4, TV12 och C More. Och Tre Kronor mönstrar dessutom ett drömlag i VM. – Det är det bästa Sverige ställt på isen de senaste tio åren, säger Niklas Wikegård, expert.

VM i Tyskland och Frankrike, som pågår mellan den 5 och 21 maj, blir stort i TV4, TV12 och C More. Under turneringen blir det över 160 timmar livesänd hockey. Samtliga 64 matcher direktsänds. Det blir studioinramningar, reportage, uppsnack, krönikor och analyser i TV4, TV12 och C More.

Hockey-VM på alla plattformar
Av de totalt 64 matcherna sänds 23 i TV4, tio i TV12 medan samtliga matcher sänds i C Mores kanaler, på cmore.se samt i C Mores app. I TV4 sänds Sveriges alla matcher (utom matchen mot Tyskland som sänds i TV12) kvarts- och semifinaler samt finalen. Samtliga av dessa matcher ramas in av VM-studio med 15 minuters initierat införsnack.

Stark hockeytrupp bevakar
TV4 mönstrar ett starkt team som bevakar VM. Tommy Åström leder sändningarna från studion i Stockholm där han och Björn Oldeen turas om. Tillsammans med experten Lena Sundqvist och experterna Niklas Wikegård och Sanny Lindström, som turas om att vara i studion och på plats som expertkommentatorer, blir det initierat för-, mellan- och eftersnack i studion kring samtliga Sverige- och TV4-matcher. Till sin hjälp för den totala bevakningen har de Ida Björnstad som punktmarkerar Tre Kronor på plats i Köln samt Axel Pileby.

I kommentatorbåset huserar Lasse Granqvist, Johan Edlund och Åke Unger. Vid Granqvists sida finns Niklas Wikegård och Sanny Lindström. De kommenterar Sveriges alla matcher samt semifinalerna, bronsmatchen och finalen. Den andra gruppen spelas i Paris och kommenteras på plats av Johan Edlund och Petter Rönnqvist.

Programledare, kommentatorer, experter och reportrar:
Tommy Åström, programledare
Björn Oldeen, programledare
Lasse Granqvist, kommentator
Johan Edlund, kommentator
Åke Unger, kommentator och reporter
Niklas Wikegård, expert
Lena Sundqvist, expert
Petter Rönnqvist, expert
Sanny Lindström, expert
Harald Lückner, expert
Ida Björnstad – reporter i Köln
Axel Pileby – reporter i Köln
Johan Forsstedt – reporter i Paris

Hela sändningsschemat finns att ladda ner här.

Lasse Granqvist, Niklas Wikegård och Lena Sundqvist om VM
Lasse Granqvist: "Det tycks bli ett ovanligt attraktivt VM. Flera spännande spelare, inte minst i Tre Kronor, har tackat ja. De geografiska förutsättningarna kittlar förstås lite extra med Köln och Paris som spelplatser. Vi kan nog räkna med god underhållning och en hel del överraskningar, något som numer hör till i ett världsmästerskap i ishockey.”

Niklas Wikegård: ”Det är det bästa Sverige ställt på isen de senaste tio åren. Det är definitivt ett guldlag Sverige har. Det ska bli ett VM-guld.”

Lena Sundqvist: Titta bara på det laget som Sverige fått ihop redan nu så förstår man att det här blir ett väldigt roligt mästerskap att jobba med och titta på. Lägg där till flera stjärnnamn från andra nationer och vi får ett stekhett mästerskap. Kul! ”

Extramaterial på sociala medier
På C More Hockeys Facebooksida finns allt det bästa från mästerskapet. Sidan kommer att fyllas med de snyggaste målen, dråpligaste situationerna och intervjuer med spelare och ledare samt material från livet utanför isen. Dessutom kan användarna snacka upp Sveriges matcher med programledarna och experterna och chatta med några av Tre Kronors största stjärnor. På Instagram och Facebook får användarna även följa med bakom kulisserna. Vad gör Niklas Wikegård mellan sändningarna och hur låter det när Lasse Granqvist berättar om sitt första hockey-VM?

Senast uppdaterad: 2017-05-02