2017-06-14 | Programnytt

Över en miljon följde finalerna i Sjuans succé Biggest loser!

En dramatisk säsong av Biggest loser 2017 avslutades igår med att Michael Fridebäck korades till vinnare efter att gått ner hela 58,8 kg. Måndagens hemmafinal och gårdagens storslagna final slog alla tittarrekord Biggest loser tidigare haft i Sjuan och fick tillsammans över miljonen tittare. Finalen samlade en andel på hela 28,4% i Sjuans huvudmålgrupp kvinnor 25-59.

- Jag är så otroligt glad och stolt – all time high för Biggest loser i Sjuan under finaldagarna! Jag är oerhört imponerad över den resa som våra deltagare gjort, vilken enorm kämparglöd de har visat upp! Vilken säsong det blev och så fantastiskt kul att tittarna engagerade sig och följde med på hela resan. Det har varit ett teamwork hela vägen och det har synts i siffrorna. Det är en helt enkelt en glädjens dag idag! säger Lotta Andersson, exekutiv producent.

Årets säsong av Biggest loser – nu eller aldrig har slagit rekord i antal tittare på programmet i Sjuan redan från start. Säsongen startade med en tittarsiffra på 375.000, en siffra som aldrig tidigare varit så hög i en säsongstart av Biggest loser i Sjuan. Säsongen avslutades av finalen igår med 500.000 tittare enligt preliminära tittarsiffror från MMS. Finalen hade en andel på hela 28,4% i Sjuans huvudmålgrupp kvinnor 25-59 år och en andel på 21,1% i alla 16-64 år, vilket är rekord för Biggest loser i Sjuan. I hemmafinalen som sändes i måndags slog Biggest loser alla konkurrerande kanaler och vann kvällens titt med tittarsiffror på 575.000 och en andel på 19,9 %. Under samma kväll hade dessutom Sjuan den näst högsta dygnsandelen någonsin på 12,5%.

- Att Sjuan dessutom sopar banan med motståndet i både TV4s och Sjuans huvudmålgrupper de senaste dagarna är ett fint kvitto på att vi är en kanal med ett innehåll som tittarna tycker om och prioriterar! säger Lotta Andersson, exekutiv producent.

En ny säsong av Biggest loser spelas in under sensommaren men redan i höst är det premiär för Biggest loser VIP i Sjuan. 

Senast uppdaterad: 2017-06-14