2017-10-06 | Programnytt

Problematisk pappaledighet när Ack Värmland är tillbaka i TV4

Den 20 oktober klockan 21.30 är det äntligen dags att bänka sig i TV-sofforna och bege sig tillbaka till den värmländska orten Molkom. Supersuccén Ack Värmland är tillbaka med en andra säsong, Anettes och Fannys mammaledigheter är över och det är dags för männen att ta över ansvaret.

Det ska bli otroligt kul att få träffa karaktärerna från Ack Värmland igen. Nu har ju de omaka paren fått barn och det känns inte helt problemfritt när Ola och Pontus ska vara pappalediga, säger seriens regissörer Ulf Malmros och Jaana Fomin.

När säsong två av Ack Värmland tar sin början är Anettes och Fannys mammaledigheter slut och det är dags att börja jobba på fotvårdssalongen igen. Anette upptäcker att hennes ex Janne och Sol-Britt har gjort om fotvårdssalongen till en ytterst tvivelaktig hälsokostbutik under hennes mammaledighet.

För Ola och Pontus står pappaledighet på schemat men Fanny och Anette har svårt att släppa kontrollen. De litar inte på sina män som har en helt egen syn på föräldraskap.

– Regissörerna Jaana Fomin och Ulf Malmros kan verkligen konsten att skapa en värld man vill vara i, vilket vi såg i första säsongen. Och de värmländska skådespelarna älskar både vi och tittarna att få skratta med och åt. Jag är oerhört glad och stolt att vi äntligen ska få visa våra tittare en andra säsong av den här enorma tittarsuccén, säger Lisa Dahlberg, exekutiv producent på TV4 och C More.

Ulf Malmros har skrivit manus, han och Jaana Fomin står för regi och producenter är Jan Blomgren och Anette Brantin. I rollerna ser vi Mia Skäringer, Björn A Ling, Ida Hallquist, Johan Östling, Tomas Tjerneld och Sussie Eriksson. Medverkar gör även Lotta Tejle och Bengt Alsterlind. Serien produceras av Bob Film i samproduktion med Film i väst.

Ack Värmland har premiär i Idol-pausen kl 21.30 fredag 20 oktober.

Senast uppdaterad: 2017-10-06