2017-10-06 | Programnytt

Storslaget samiskt bröllop på TV4 Play!

Efter det romantiska frieriet i Unga föräldrar är det äntligen dags för vigsel. Följ tittarfavoriterna Ida och Viktors väg mot altaret i Vårt stora samiska bröllop. En fartfylld höst väntar, späckad med bröllopskaos och tredagarsfest. Programmet har premiär 10 oktober på TV4 Play.

Snart går kärleksdrömmen i uppfyllelse. Men innan Ida Persson Labba, 22, och Viktor Lund Mikko, 26, kan säga ja till varandra har de mycket kvar att göra. De måste planera middag för över 400 gäster, sy upp bröllopskläder, fixa möhippa och planera svensexa – kampen mot klockan ett faktum. Det blir en minnesrik höst full av oväntade händelser, stress och nervositet men framför allt - mycket kärlek. 

- Det här känns fantastiskt roligt! Vi får äntligen samla släkt och vänner och ha en dunderrolig dag tillsammans med dem. Att få gifta sig med sin stora kärlek är en dröm och tänk att den drömmen går i uppfyllelse, säger Ida.

Programmet blickar in bakom de stökiga kulisserna där klänningsprovning och tårtavsmakning varvas med blöjbyten. Och det står tidigt klart att Ida och Viktor inte riktigt har samma bild om vad som egentligen krävs för det ultimata bröllopet.

Skratten, tårarna, och förväntningarna genomsyrar hela äventyret och mitt i bröllopsbestyren måste brudparet hålla ordning på dottern Áile, 1,5 år gammal. 

Tidigare har tittarna fått följa publikfavoriterna Ida och Viktor under två minnesvärda säsonger i succéprogrammet Unga föräldrar. Nu tar en ny resa fart och publiken följer en fortsättning av familjens starka band och en spännande väg mot altaret. 

- Ida och Viktors kärlek är helt magisk, en sån där kärlek som får det att susa till i hjärtat. Jag är otroligt glad och stolt över att vi får följa med och berätta historien om deras unika bröllop, säger Karin Dofs, exekutiv producent. 

Vårt stora samiska bröllop produceras av Nexiko och visas i åtta avsnitt på TV4 Play. Programmet har premiär tisdag 10 oktober. Nya avsnitt släpps vare tisdag och torsdag.

Senast uppdaterad: 2017-10-06