2017-11-09 | Programnytt

TV4 firar jul med familjen Mandelmann

Veckan innan jul bjuder Gustav och Marie in till julfirande på gården Djupadal. Och självaste julafton firas med Mandelmann som julvärdar. Det lagas massor av julmat, värmande äppelglögg görs på årets äppelmust och det blir stort ståhej när årets julkorv ska stoppas. 
– Varje jul tänker jag på att den som tar emot gäster i sitt hem gärna besöks av änglar, säger Gustav Mandelmann.

Det närmar sig jul hemma hos familjen Mandelmann. Den frostklädda marken breder ut sig som sammet. Gustav och Marie tar en rundtur bland gårdens djur och alla får sitt så här i juletid – lite extra gott att äta i form av äpplen, nötter och andra godsaker. Marie visar hur man kan göra en vacker bordsdekoration av äpplen och mässingsplåt och julklapparna tillverkas förstås av de själva hemma på gården.

– Julen för mig är alla dofterna av julegran, kardemumma, nejlikor och brasan som sprakar i köket, säger Marie Mandelmann.

En julgran ska förstås huggas och kläs, varpå Gustav och Marie bjuder in sina grannar och andra som hjälpt till och stöttat på gården till en mysig julfrukost.

– Julens bästa grej är att slå upp dörrarna till julefrukosten där det vankas nybakade pannbröd och fiolspel med vild dans runt granen, säger Gustav Mandelmann


– Det är en stor ära att kunna ge våra tittare en så fin julklapp som att bjuda in till att fira julen i sällskap med Marie och Gustav Mandelmann på självaste julafton. Att Mandelmanns vunnit tittarnas hjärtan är helt klart, de vann hela tre kristaller och däribland tittarnas eget pris. Jag är helt säker på att Mandelmanns kommer bjuda på en helt magisk jul från deras vackra gård Djupadal, säger Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4.

Mandelmanns jul sänds 19 december. På julafton är Gustav och Marie julvärdar på TV4.

Senast uppdaterad: 2017-11-09