2017-07-05 | Programnytt

Tannaz är TV4:s nya sommarhallåa

Tannaz Edalat är TV4:s nya sommarhallåa. Efter hundratals sökande tar nu Tannaz plats i rutan.
- Om jag ska beskriva hela upplevelsen och processen med ett ord skulle jag säga nykär. Jag har ett konstant pirr i kroppen, massa energi och nerver inför min första sändning, säger Tannaz Edelat. 

Efter månader av urval och castings står det klart att Tannaz Edalat är årets sommarhallåa i TV4 och ikväll gör hon sin debut. Under sommarmånaderna kommer Tannaz att få testa på livet som hallåa både i direktsändningar på plats i TV4-huset och live från Sommarkrysset på Gröna Lund. Tannaz föddes i Borås men har växt upp i Stockholm. Hon har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap och studerar just nu masterutbildningen i journalistik, båda på Stockholms universitet.

- Kommunikation i alla dess former har varit ett stort intresse så länge jag kan minnas: vare sig det är ett SMS, en artikel eller TV händer det något med mig när jag håller i pennan och börjar formulera. Jag ser fram emot att under sommaren få skapa en relation med tittarna och på mitt personliga sätt sätta ord på kanalens blandade utbud. Det är otroligt härligt när drömmar som denna slår in, säger Tannaz Edelat.

Det är för femte året i rad som en ny sommarhallåa får möjlighet att se och prova på hur det är att arbeta som hallåa i TV4-gruppens kanaler, som är det enda mediehuset i Sverige som fortfarande har bildhallåor.

- Sommarhallåprojektet har blivit en tradition som jag med spänning ser fram emot varje år. Projektet ger oss en möjlighet att nå ut till duktiga och talangfulla människor i hela landet, något vi är stolta och glada över. Vi är övertygade om att Tannaz med sin värme och lekfullhet kommer göra succé i sommar, säger Nickoletta Jordö, chef för programpresentationen.

Följ Tannaz jobb som sommarhallåa i TV4 på Instagram: @tv4huset.

Senast uppdaterad: 2017-07-05