2018-03-13 | Programnytt

Hälsningar från – programmet som tar med kända personer på en tidsresa – här är deltagarna

Plysch, röda vita rosen, flygande Jakob, minicall, manchester, sticky hands, Donkey kong, bruna gardiner och Okej-planscher. I TV4:s nya program, Hälsningar från, tar Pär Lernström med sex kända svenskar och deras familjer tillbaka till året då kändisen var tolv år gammal för att leva precis som det var då. Personerna som får uppleva några roliga och nostalgiska dagar är världens starkaste man Magnus Samuelsson, bloggaren och författaren Magdalena Graaf, skådespelaren och artisten Per Fritzell, den före detta fotbollsspelare och numera expertkommentatorn Hanna Marklund, trummisen Mikkey Dee och Sveriges kanske störste bandyprofil genom tiderna Per Fosshaug. Hälsningar från har premiär 12 april.

- Hur ofta får man chansen att ta familjen på en resa till 1987?! Det har onekligen hänt en del i sättet vi umgås och kommunicerar och det blev väldigt roliga och tänkvärda dagar för oss allihopa, säger Magdalena Graaf, en av de medverkande.

Var det bättre förr? Annorlunda var det i alla fall - på många sätt. Inte minst tekniken. I Hälsningar från ska sex familjer under några dagar bo, umgås, äta och leva precis som man gjorde när mamman eller pappan i familjen var tolv år gammal. Hus, inredning, kläder, frisyrer, bil, tv, musik, mat, lekar - ja allt - är i perfekt samklang med hur det var och såg ut då. Det blir en kul, intressant och lärorik upplevelse. Inte bara för den kända personen, utan för hela familjen, som precis som tv-tittarna, får uppleva hur det var att vara barn i en viss tid. Tider som på så många sätt känns som ett århundrade sedan även om bara ett par decennier är det som skiljer från idag.

Medverkande och familjemedlemmar som är med i Hälsingar från är följande:  

Magnus Samuelsson
År 1982
Fru: Kristin
Barn: David 15 och Sara 13

Magdalena Graaf
År 1987
Fästman:  Filip  
Barn: Lancelot 17, Tristan 13 och Charlie 6

Mikkey Dee
År 1975
Fru: Mia
Barn: Max 21 och Marcus 15

Per Fritzell
År 1968
Fru: Carin
Barn: Nils 14 och Ella 13

Per (Pelle) Fosshaug:
År 1978
Fru: Vicktoria
Barn: Vilde 11 och Beppe

Hanna Marklund
År 1990  
Man: Rickard
Barn: Elma 9 år, Alice 6 år och Ina 4 år. 

Hälsingar från sänds i sex program och har premiär torsdagen den 12 april kl 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Senast uppdaterad: 2018-03-13