2018-02-09 | Programnytt

Kalla fakta och Fotbollskanalens reportage flerfaldigt nominerade på New York Festivals

 

I natt blev det klart att Kalla fakta och Fotbollskanalens reportage, Fotbollssyndikatet samt Kalla faktas reportage Hotet inifrån, gått vidare till final i årets New York Festivals. Fotbollssyndikatet är i final i två olika kategorier och Hotet inifrån är i final i en kategori. I New York Festivals tävlar världens bästa film- och tv-produktioner.

 

 

Granskningen Fotbollssyndikatet är ett unikt samarbete mellan Fotbollskanalens reporter Andreas Sundberg och Kalla fakta-redaktionen där granskningen fått stor internationell spridning. Reportaget är i final i kategorierna bästa sportjournalistik och bästa sportbevakning.

- Otroligt roligt att det här unika samarbetet mellan Fotbollskanalen och Kalla fakta uppmärksammas i ett sånt här prestigefyllt sammanhang. Fotbollskanalen har under lång tid legat i absoluta framkant av nyhetsarbetet runt svensk fotboll och tillsammans med våra fantastiska kollegor på Kalla fakta har vi här lyckats att ta det till ytterligare en nivå, säger Tobias Rosvall, chefredaktör för Fotbollskanalen.

Kalla faktas granskning Hotet inifrån med reportern Sara Recabarren och fotografen Phil Poysti är nominerat i kategorin Documentary Current Affairs.

- Det är fantastiskt roligt och ett erkännande att den journalistiken vi bedriver håller väldigt hög kvalitet, säger Jonas Alsgren, chef för Kalla fakta.

Kalla fakta har granskat och kartlagt makt och samhällsfenomen sedan 1991 och är en viktig del i TV4:s långsiktiga satsning på kvalitetsjournalistik. Redaktionen har genom åren stått för flera stora och avgörande avslöjanden och har tilldelats Guldspaden, Stora journalistpriset, Kristallen samt utmärkelser på New York Festivals.

2016 drog Kalla fakta en storslam i nomineringar på New York Festivals för sina fyra reportage Mitt barn är en IS soldat, Kvinnorna på Trängslet, Krigsbrottslingar mitt ibland oss och Pensionsbluffarna. Per Hermanruds reportage om oskuldskontroller som sändes i Kalla Fakta 2015 vann ett prestigefyllt silver på New York Festivals i Las Vegas.

Fotbollskanalen startades 2006 och har utvecklats till Sveriges största digitala plattform dedikerad till fotboll. Under åren har Fotbollskanalen bland annat nominerats till TV-priset ”Kristallen” och även prisats för sin användarupplevelse på prestigefulla Pearl Awards i New York. I dag besöker ca 400 000 unika användare Fotbollskanalen varje vecka för att få senaste nytt om svensk och internationell fotboll.

För mer information:
Kontakta pressansvarig TV4 och C More sport, Martin Nersing,
martin.nersing@bonnierbroadcasting.com eller 0768-98 85 38

Kontakta pressansvarig Kalla fakta, Johanna Lindroth,
johanna.lindroth@bonnierbroadcasting.com eller 0762-32 74 05.

 

Senast uppdaterad: 2018-02-09