2015-05-26 | Övriga nyheter

TV4-Gruppens intranät bäst i Norden på redaktionellt innehåll

TV4-Gruppen fick ett hedersomnämnande för bästa redaktionella uttryck i intranät vid Nordens största internkommunikationsevent, Nordic Intranet Summit, på tisdagen. Det är främst alla medarbetares spridning av innehåll som prisas, samt det höga användandet av intranätet bland medarbetarna – ett intranät med högt i tak. 

Den 25-26 maj hölls det årliga Nordic Intranet Summit, en konferens för intranätsredaktörer och -utvecklare som också ger en utmärkelse till de bästa webbprojekten för interna kommunikationslösningar i Norden. TV4-Gruppen var ett av tre företag som fick en utmärkelse, av drygt ett tjugotal inskickade bidrag. Juryn gav TV4 ett hederomnämnande för ”Bästa redaktionella uttryck i intranät”.

Så här lyder motiveringen:
”För en medveten redaktionell policy där innehållet ska präglas av en lättsam ton, men samtidigt med en förväntan att mottagaren har insikt i och kunskap om de ämnen som tas upp. Och där även layout och användning av bild – såväl foto som rörligt – uppmuntras för en redaktionell totalupplevelse. Därtill ett tydligt uttalat mål att kommunikationen ska bidra till kunskapsdelning, informationsspridning och att ”riva silor” som historiska funnits i företaget. En öppen och tillåtande hållning där alla medarbetare både bidrar och tar till sig information, och där vem som helst kan starta och driva en blogg inom ramarna för intranätet. Helt enkelt ett intranät som i verklig mening ger stöd för ett tydligt redaktionellt uttryck!”

- En otroligt rolig utmärkelse, ett pris som går till alla som jobbar på TV4 och bidrar till intranätet, säger Jon Lindholm, intranätsredaktör, och Lena Hildeberg, internkommunikationschef, som ansvarar för TV4-Gruppens intranät.

Vinnare av huvudutmärkelsen Nordens bästa intranät blev Diös Fastigheter, och det andra hedersomnämnandet, för innovation, vanns av Vasakronan. Juryn bestod av Fredrik Wackå, webbrådgivare, Anna Söderblom, Svensk Fastighetsförmedling (förra årets vinnare), Johan Hård af Segerstad, redaktörsföreningen RIM, Jonas Hammarberg, Awesome Group, och Jenny Bjuhr Berggren, tillträdande kommunikationsdirektör för Bonnierförlagen.

Läs mer om utmärkelsen här: http://www.nordensbastaintranat.com/

Senast uppdaterad: 2015-05-26