2017-09-29

Ett ”Hallelujah moment” för TV4 Play förra veckan

8,3 miljoner strömstarter, 2,3 miljoner timmar och 2,5 timmes konsumtion per användare. Förra veckan slogs flera all time high för TV4 Play.

För en tid sedan skrev TV4-Gruppens kanaldirektör Fredrik Arefalk om den starka inledningen på hösten för TV4-Gruppen. Både när det gäller TV4, Sjuan och TV4 Play. Och inte minst starkt går det för TV4 Play. Vilket TV4:s operative chef Mathias Berg också pratat om i en Indikatintervju nyligen.

Förra veckan var inget undantag, utan då slogs ett flertal TV4 Play-rekord, bland annat tack vara kvalveckan i Idol.

Några highligths om TV4 Play-konsumtionen under förra veckan:

- Nytt all time high när det gäller genomsnittlig konsumtion per användare under en vecka. Den genomsnittliga konsumtionen låg på nära 2,5 timme, närmare bestämt 147 minuter.

- 8,3 miljoner strömstarter, en ökning med 45 procent jämfört med förra året.

- 2,3 miljoner uppspelade timmar, en ökning med 79 procent jämfört med förra året.

- Den genomsnittliga konsumtionen per strömstart – det vill säga inklusive klippkonsumtionen – ligger på hela 17 minuter.

- Antalet registrerade användare fortsätter att öka och vi närmar oss nu 3,5 miljoner inloggade användare.

- Mer än en fördubbling av annonslagret jämfört med förra året.

(…och då är det exklusive den konsumtion av TV4-innehåll som streamas via C More)

Kort sagt – ett Hallelujah moment.

Magnus

Senast uppdaterad: 2017-09-29

Magnus Törnblom

Presschef corporate

TV4-historia: Började på TV4 som pressinformatör 2001, har vikarierat som presschef och har arbetat med corporate communications sedan 2009, som presschef sedan 2016.

Innan dess: Jobbade tidigare på Granskningsnämnden för radio och tv.

Viktigaste mediefrågan: Det finns många hot mot mångfald, yttrandefrihet och mediers oberoende i dag. Den strukturomvandling vi just nu befinner oss i tvingar de fristående och kommersiella medierna – som utgör majoriteten av våra medier – att utveckla nya tjänster och affärsmodeller. Att ge dessa fristående medier goda förutsättningar att verka och utvecklas är avgörande för att vi ska fortsätta ha en så mångfacetterad och kvalitativ mediemarknad och journalistik som vi har i dag.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.