2016-12-23

TV4:s julklapp går till dem som behöver den mest

Nu går många av oss på julledighet. För att umgås med familj och vänner. För att koppla av. För att förhoppningsvis göra något vi längtat efter.

Men det finns många som befinner sig långt ifrån detta. Som varken träffar familj, vänner eller kan koppla av. Och vars längtan inte är något annat än en desperat längtan efter trygghet.

Enligt Unicef befinner sig närmare 30 miljoner barn runtom i världen just nu på flykt. Undan krig, undan förföljelse, undan kyla. Inte minst i Syrien och Irak.

TV4:s julklapp till medarbetarna går även i år till Unicef. Som med vårt bidrag kan förse de som bäst behöver det med:

  • 5 586 påsar nötkräm mot undernäring
  • 6 668 doser mässlingsvaccin
  • 5 425 blyertspennor och 5 788 skrivböcker
  • 475 023 vattenreningstabletter som renar 2 375 115 liter vatten
  • 100 katastrofpaket till barn som verkligen behöver det

Vill och har du också möjlighet att bidra – gå in på Unicefs gåvoshop. Eller hos någon av alla andra hjälporganisationer som gör ett så oerhört viktigt jobb, för alla dem som mest av alla behöver hjälp.

Tack! Och god jul!

Magnus

Senast uppdaterad: 2016-12-23

Magnus Törnblom

Presschef corporate

TV4-historia: Började på TV4 som pressinformatör 2001, har vikarierat som presschef och har arbetat med corporate communications sedan 2009, som presschef sedan 2016.

Innan dess: Jobbade tidigare på Granskningsnämnden för radio och tv.

Viktigaste mediefrågan: Det finns många hot mot mångfald, yttrandefrihet och mediers oberoende i dag. Den strukturomvandling vi just nu befinner oss i tvingar de fristående och kommersiella medierna – som utgör majoriteten av våra medier – att utveckla nya tjänster och affärsmodeller. Att ge dessa fristående medier goda förutsättningar att verka och utvecklas är avgörande för att vi ska fortsätta ha en så mångfacetterad och kvalitativ mediemarknad och journalistik som vi har i dag.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.