2017-05-12

Tack för 23 fina år!

Hej,

efter 23 år slutar jag i sommar på TV4 och Bonnier Broadcasting.

Jag känner glädje, värme och stolthet när jag tänker på allt vi uträttat tillsammans och den roliga, lärorika och spännande resa jag fått uppleva de senaste 23 åren.

Jag kom till TV4 som sportreporter från Expressen den magiska fotbollssommaren 1994, när kanalen skulle starta dagliga sportnyhetssändningar. Sedan dess har det varit en förmån att få bidra på många olika positioner, att uppleva med- och motgångar tillsammans och att lära känna så många fantastiska medarbetare och kollegor, som gång på gång presterat stordåd.

Det var ett privilegium att en gång i tiden utmana kollegorna på Sveriges Television om de bästa sportnyheterna och att därefter få leda sportavdelningen som chef under elva händelserika år. Jag är också stolt över de tre senaste åren som chef för TV12 – hur vi gemensamt etablerat, profilerat och utvecklat en snabbt växande TV-kanal i en tid när konkurrensen inom rörlig bild aldrig varit hårdare.

Nu – när TV4 organiserar om och rollen som kanalchef för TV12 och TV4 Sport försvinner – ser jag ett tillfälle att söka nya utmaningar utanför Tegeluddsvägen. Exakt vad jag ska göra efter sommaren är ännu inte klart, men förhoppningsvis ses vi snart igen!

Hans

Senast uppdaterad: 2017-05-12

Hans Pekkari

Kanalchef TV12 och TV4 Sport

TV4-historia: Sportchef TV4-Gruppen fram till årsskiftet 2013/2014, numera kanalchef för TV12 och TV4 Sport. Började som reporter på TV4 när kanalen startade dagliga sportnyhetssändningar i september 1994 och har därefter bland annat arbetat som redaktör, nyhetschef och vd TV4 Sport.

Före dess: Jobbade som sport- och nyhetsreporter på Expressen i början på 90-talet.

Viktigaste mediefrågan
: Hur svenska medier ska kunna fortsätta erbjuda tittarna och läsarna god nyhetsjournalistik, ett spänstigt kulturellt utbud och högklassig underhållning i olika former.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.