2017-12-08

Om förändringarna kring Bingolottoproduktionen

Vid en intern utredning som genomförts på BingoLottos produktionsbolag har allvarliga arbetsmiljöproblem konstaterats. Med anledning av det har Folkspel och TV4 i dag fattat beslut om att byta programledare.

Folkspel – som är det ideella bolag som äger och driver BingoLotto  – har i dag skickat ut ett pressmeddelande, som jag även publicerar nedan, där även en kommentar från TV4 finns med.

Det här är ett personalärende - som dessuotm rör både Folkspel och produktionsbolaget - och vi kommer av hänsyn till det inte att kommentera några ytterligare detaljer.

Magnus

--

Pressrelease från Folkspel: 2017-12-08

Bingolotto får ny programledare

Idag beslutades att Bingolottos programledare slutar.

Bytet av programledare föranleds av att produktionsbolaget genomfört en intern utredning som påvisat allvarliga arbetsmiljöproblem i Bingolotto-produktionen.

Söndagen den 10 och 17 december hoppar Agneta Sjödin in som vikarie för Bingolotto.

- Tillsammans med TV4 har vi fattat beslutet att byta programledare efter att uppgifter om allvarliga arbetsmiljöproblem konstaterats. Av respekt för alla inblandade, och på grund av att detta i grunden är ett personalärende, kan jag inte gå in på närmare detaljer, säger Hans Sahlin, vd Folkspel.

- Det här är tråkigt, men vi står helt bakom beslutet. Situationen som beskrivs i produktionsbolagets utredning är allvarlig, men vi kan inte kommentera mer än så, säger Åsa Barsness, kommunikations- och HR-direktör, Bonnier Broadcasting och TV4.

Under uppesittarkvällen och nyårssändningen är Lotta Engberg programledare.

--

Om Folkspel

Folkspel är en ideell organisation som ägs av 73 riksorganisationer i Sverige. Folkspel erbjuder svenskt föreningsliv att sälja lotteriprodukter och på så sätt dra in pengar till sin verksamhet. Sedan starten 1990 har Folkspel genererat 16,3 miljarder kronor till svenskt föreningsliv, bland annat genom att föreningarna sålt Bingolotto och Sverigelotten. Folkspel har 104 anställda och huvudkontoret ligger i Mölndal utanför Göteborg

Senast uppdaterad: 2017-12-08

Magnus Törnblom

Presschef corporate

TV4-historia: Började på TV4 som pressinformatör 2001, har vikarierat som presschef och har arbetat med corporate communications sedan 2009, som presschef sedan 2016.

Innan dess: Jobbade tidigare på Granskningsnämnden för radio och tv.

Viktigaste mediefrågan: Det finns många hot mot mångfald, yttrandefrihet och mediers oberoende i dag. Den strukturomvandling vi just nu befinner oss i tvingar de fristående och kommersiella medierna – som utgör majoriteten av våra medier – att utveckla nya tjänster och affärsmodeller. Att ge dessa fristående medier goda förutsättningar att verka och utvecklas är avgörande för att vi ska fortsätta ha en så mångfacetterad och kvalitativ mediemarknad och journalistik som vi har i dag.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.