2017-12-20

Den viktigaste julklappen av alla

Varje dag dör 15 000 barn under 5 år runtom i världen. 15 000. Varje dag.

De flesta dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar som skulle kunna förhindrats med vaccin, rent vatten och näringsriktig mat.

Det är sådant som Unicef levererar till dem som verkligen behöver hjälp. TV4:s, C Mores och Bonnier Broadcastings julklapp går i år därför till Unicef, och de barn som Unicef hjälper på plats runtom i världen.

Det här är vad vår julklapp räcker till:

  • 8 435 påsar med nötkräm mot undernäring.
  • 247 vaccinpaket med livsviktiga vaccin mot mässling och polio.
  • 150 katastrofpaket till barn som verkligen behöver det.
  • 152 skolpaket som räcker till totalt 7 600 barn.
  • 41 538 påsar vätskeersättning.

Vill du kan du också hjälpa till. På tv4.se/julklapp har vi samlat mer information om hur du kan stötta Unicef – och ge barn i världen den viktigaste julklappen av alla.

God jul!

Magnus

Senast uppdaterad: 2017-12-20

Magnus Törnblom

Presschef corporate

TV4-historia: Började på TV4 som pressinformatör 2001, har vikarierat som presschef och har arbetat med corporate communications sedan 2009, som presschef sedan 2016.

Innan dess: Jobbade tidigare på Granskningsnämnden för radio och tv.

Viktigaste mediefrågan: Det finns många hot mot mångfald, yttrandefrihet och mediers oberoende i dag. Den strukturomvandling vi just nu befinner oss i tvingar de fristående och kommersiella medierna – som utgör majoriteten av våra medier – att utveckla nya tjänster och affärsmodeller. Att ge dessa fristående medier goda förutsättningar att verka och utvecklas är avgörande för att vi ska fortsätta ha en så mångfacetterad och kvalitativ mediemarknad och journalistik som vi har i dag.


För att prenumerera på ett RSS-flöde när du använder Chrome som webbläsare behöver du ett plugin-program. Ladda ned det via Chromes hemsida eller använd en annan webbläsare.