2017-03-09 | Programnytt

Succéstart för nya kriminaldramat Rebecka Martinsson

Under gårdagskvällen hade nya serien Rebecka Martinsson premiär i TV4. Baserad på Åsa Larssons älskade böcker om advokaten och ensamvargen Rebecka tar historien sin början när hon efter en väns bortgång motvilligt återvänder till sitt barndomshem utanför Kiruna och dras in i jakten på en mördare. Premiäravsnittet hade 1 180 000 tittare med en andel på 31,2 procent samt en rating på 10 procent i TV4s huvudmålgrupp alla i åldrarna 15 – 64 år. Serien är regisserad av Fredrik Edfeldt och skriven av Mattias Grosin och Henrik Engström. Siffrorna är preliminära från MMS.

- Väldigt kul! Publiken verkar ha längtat efter att Åsa Larssons älskade deckare om Rebecka Martinsson ska komma till liv. Vi har medvetet fokuserat på Rebecka som person, hennes mörker och privata resa "hem" och även lagt ett extra fokus på Mellas karaktär, vid sidan av brottsutredningarna, vilket adderar en spännande extra dimension i serien, säger Niva Westin Dahl, exekutiv producent på TV4 och C More. 

Ida Engvoll (En man som heter Ove, Bonusfamiljen, Bron) spelar huvudrollen som Rebecka som trots livet som väntar på henne i Stockholm inte förmår att slita sig från hembygden hon en gång övergivit, samtidigt som hon tvingas ta itu med det traumatiska förflutna som en gång fick henne att fly därifrån. Snart är frågan var Rebecka egentligen hör hemma?

- Jag är väldigt glad över att så många vill lära känna Rebecka och de andra karaktärerna. Särskilt eftersom dramat bara ökar kring just karaktärerna ju längre fram i serien vi kommer. Jag har ju henne under huden som vän eller syster efter åtta avsnitt, den publik som hänger kvar kommer förhoppningsvis ha samma upplevelse, säger Ida Engvoll. 

För TV4 och C More är den gemensamma satsningen på lokalproducerat kvalitetsdrama med exklusiva premiärer en viktig del i dramastrategin framåt.

- Det känns fantastiskt att publiken har hittat till och uppskattar vår starka satsning på svenskt drama – det kommer komma mycket mer från oss framöver! Vår ambition är att skapa högklassig underhållning som engagerar publiken oavsett plattform, och detta är ytterligare ett kvitto på det, säger Johanna Bergenstråhle, tillförordnad dramachef på TV4 och C More.

I övriga roller ses bland andra Samuel Fröler, Gunilla Röör, Eva Melander, Lars Lind och Jakob Öhrman. Rebecka Martinsson sänds onsdagar klockan 21.00 i TV4 och går även att se på TV4 Play eller streama reklamfritt i C More. 

Senast uppdaterad: 2017-03-09