2017-04-19 | Programnytt

Miljonpublik för premiären av GW:s mord

GW:s mord drog miljonpublik vid premiären under tisdagskvällen. Leif GW Perssons första inblick i svenska mordfall hade enligt preliminära tittarsiffror från MMS 1,1 miljoner tittare.
- Jag tycker det är viktigt att folk är intresserade av brott. Har man dessutom en stark och tydlig historia så fungerar det uppenbarligen, säger Leif GW Persson. 

GW:s mord, där kriminologiprofessor Leif GW Persson går på djupet i de mord som intresserat honom mest genom åren, stod för en stark premiär under tisdagskvällen. Enligt preliminära tittarsiffror från MMS såg 1 110 000 tittare premiären 21.00.
- Programmet har ju fått vådligt mycket uppmärksamhet på förhand. Men det är glädjande att människor väljer att titta, säger Leif GW Persson om premiärsiffrorna.

Fallet Linda Chen var det första fallet av sex som tas upp i kommande avsnitt med Leif GW Persson. I TV4:s huvudmålgrupp 15-64 låg andelen på 25,6, med en rating på 8,0. Siffran på dryga 1,1 miljoner tittare är den starkaste tisdagen 21.00 under året, och slår även siffrorna för samma slot under 2016.
- En fantastisk start för GW:s mord! GW gör storstilad entré in i TV4 och fångar tv-publiken direkt med sitt unikt starka historieberättande. Vi är mycket stolta och glada över att han nu är en del av TV4, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4.

GW:s mord sänds i ytterligare fem avsnitt, tisdagar 21.00. 

Senast uppdaterad: 2017-04-19