2017-09-18 | Programnytt

Miljonpublik för TV4:s lördagsunderhållning Klassfesten

Med en miljon tittare på TV4 och dessutom TV4 Plays femte mest sedda programmet sett till strömmad tid under förra veckan, är Klassfesten med Renée Nyberg en succé.

Två lördagar i rad har över en miljon tittare, med en andel på 36,6 i TV4 huvudmålgrupp 15-64 år och en rating på 8,8, bänkat sig framför förstklassig underhållning på TV4. 

– Ja, vilken fest att vi lockar miljonpublik! Jag har länge velat återuppta formatet så jag är såklart extra stolt över att det så snabbt blivit en succé. Framgången tror jag ligger i nostalgin och igenkänningen och att man får veta något nytt om våra folkkära gäster, även om det handlar om gamla synder. Jag tror också att tittarna gillar att man kan vara med och tävla lite själv i allt från samhällskunskap till historia, säger Renée Nyberg.

Lördagens avsnitt med Pernilla Wahlgren och Peter Magnusson bjöd bland annat på avslöjanden om avhopp från skolan, flirtar och stulna bilar. Under hösten kan vi se fram emot att möta bland annat Marie Serneholt, Stefan Holm, Dragomir Mrsics och Agneta Sjödin.

– När Renée nosar upp kändisarnas gamla gymnasiesynder blir Klassfesten verkligen unikt och underhållande. Och vi är tacksamma att gästerna är så bjussiga med sina tidigare okända sidor. Vi är såklart även glada att även en miljonpublik bänkar sig framför TV4 på lördagskvällarna. Vi har många överraskande och roliga avsnitt kvar att sända med allt från Marie Serneholts pojkvänsrekord till när Dragomir Mrsics försökte ha en huggorm som husdjur, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent på TV4.

Tittarreaktionerna i sociala medier är tydliga.

– Kanonbra program som vanligt när Renée håller i det dessutom är Pernilla härlig och Peter med sitt bus!

 – Härliga personligheter som bjuder på sig själva, tack för skratten!!

– ÅH vad jag längtar till LÖRDAG bästa program på LÄNGE!!

I Klassfesten gör kändisar upp i skolämnen för att tävla om vem som minns mest från sin egen skoltid. Det blir närgångna samtal och utmaningar där man får reda på allt om kändisarnas liv innan de blev berömda. Allt från kvarsittningar till första uppträdande och första kyssen.

Klassfesten visas på lördagar kl 20.00 på TV4 samt på TV4 Play.

Senast uppdaterad: 2017-09-19