2017-12-01 | Programnytt

Mandelmanns, Ernst, Bachelor, Beck och Astrid Lindgren-klassiker – julens tv-karameller finns i alla smaker

Julen närmar sig och TV4, TV4 Play, Sjuan och C More är väldigt glada över att kunna presentera ett rekordbrett utbud av underhållning med allt från julmys med Ernst Kirchsteiger och stämningsfulla julkonserter till Bachelors dramatiska avslutningsvecka i Sjuan och storslagen Beck-premiär i C More. Dessutom guidas TV4:s tittare under julaftonskvällen av julvärdarna och Kristallenvinnarna Marie och Gustav Mandelmann.

December är på många sätt traditionernas månad och i TV4 och på TV4 Play vore det inte jul på riktigt utan Ernst Kirchsteiger. Den 7, 14 och 21 december är det därför återigen dags att bänka sig framför den så uppskattade traditionen – Jul med Ernst. Årets jul tillbringas i huset vid Hjälmarens södra strand i Åsbyviken utanför Örebro och där trampas julmysplattan i mattan. Och ett kärt återseende visas – och hörs - den 16 december när det är dags för Så mycket bättre – återträffen.

Gustav och Marie träffar vi redan den 19 december då de öppnar upp sitt hem i julspecialen Mandelmanns jul. Och på självaste julafton är Gustav och Marie tillbaka som publikens värdar och leder tittarna med varm hand genom kvällen. Den 9 januari är dessutom Kristallen-belönade succéprogrammet Mandelmanns gård åter med en helt ny säsong.

På julafton får man förutom Mandelmanns även spendera tid med Gry Forssell, som precis som vanligt leder den stämningsfulla julkonserten O helga natt. Årets konsert utspelas likt tidigare år på Stortorget i Örebro och gästas av Uno SvenningssonCarolaAlcazar och sopranen Ursula Langmayr. Efter konserten visas filmen som nästan konkurrerar med gröt och gran som en självklar ingrediens på julafton: Kjell Sundvalls älskade komedi Tomten är far till alla barnen.

På juldagen sänds Kungahuset 9-5Jesper Börjesson har under året följt kungafamiljen i deras arbete, både i festligheter och vardag. I programmet samtalar de om kungafamiljens uppdrag och resor, om frågor de brinner för och om hur året 2017 har varit. I en exklusiv intervju i New York möter även Jesper Drottning Silvia och Prinssessan Madeleine.

Film- och serieälskarna har mycket att se framemot under juldagarna. Några av de stora titlar som sänds i TV4, TV4 Play, Sjuan och C More är: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann i TV4, Grabben i graven bredvid i Sjuan, Bad Santa 2, Astrid Lindgrens Jul och Fanny & Alexander på C More. I TV4 Play är det, redan den 18 december, premiär för succéserien Younger med nya avsnitt varje dag måndag till torsdag.

På nyårsdagen är en av Sveriges största filmsuccéer tillbaka när den första av fyra helt nya Beck-filmer har världspremiär på C More. Tittarna får återigen träffa poliskommissarie Martin Beck (Peter Haber) karismatiske nykomlingen Steinar Hovland (Kristofer Hivju) och resten av polisteamet när de kämpar mot klockan för att förhindra en ödesdiger katastrof. Samtliga nya Beckfilmer har premiär på C More under våren.

På sportsidan är en av höjdpunkterna JVM som spelas i Buffalo mellan 26 december - 6 januari. På plats i USA finns Lasse Granqvist och Lena Sundqvist som både kommer vara programledare och kommentatorer. Niklas Wikegård och Johan Tornberg är expertkommentatorer och Åke Unger är reporter. Sverige inleder mot Vitryssland 26 december och på nyårsafton möter Sverige Ryssland klockan 02.00.

Julen är barnens högtid och därför känns det extra roligt att ha möjlighet att erbjuda publiken hela SF Kids utbud på C More. Hundratals program för barn finns numera tillgängliga och vad passar bättre i juletid än att se alla barn i Bullerbyn baka pepparkakor eller Madicken, Elisabeth och Abbe fira jul på Junibacken. Och vill man förklara för barnen vad julskinkan kommer ifrån så kan man använda det – av barn – mycket uppskattade programmet Greta Gris som pedagogiskt verktyg. Men det rekommenderas bara om man vill få ett abrupt slut på julfriden!

En riktigt god jul och ett gott nytt år önskar TV4, TV4 Play, Sjuan och C More!

Höjdpunkter att se framemot i december och januari:

Nyhetsmorgon sänds i helgformat mellan klockan 08-11.30 under julen. Julafton firas in med JennySteffo och gäster i studion.

1 december
 på C More: Assassin's Creed har premiär. 
Michael Fassbender och Marrion Cotillard har huvudrollerna i action- och äventyrsfilmen som är baserad på den hyllade TV-spelsserien.

7 december kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: Jul med Ernst 
Som vanligt när Ernst Kirchsteiger är i farten blir det julpyssel, spännande utflykter och massa inredning. Självklart blir det även mat som hör julen till.

11 december kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: Svenska hjältar-galan
För elfte året i rad är det dags att hylla Svenska hjältar som nominerats av svenska folket.

15 december kl. 20.00 i TV4: Gladiatorerna 
Favoritprogrammet för många barnfamiljer är äntligen tillbaka.

16 december kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: Så mycket bättre – återträffen
Eric SaadeIcona PopKikki DanielssonMoneybrotherSabina DdumbaTomas Andersson Wij och Uno Svenningsson möts igen för att prata gamla minnen och se tillbaka på tiden som har gått sedan deras vistelse på Gotland.

16 december kl. 21.30 i TV4: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
En svensk film i regi av Felix Herngren, baserad på boken med samma namn av Jonas Jonasson.

18 december kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: Bonde söker fru – vad hände sedan?
Tv-tittarna får återigen träffa bönderna där de berättar om tiden som har gått sedan inspelningen.

18 december Premiär på TV4 Play för succéserien Younger, skapad av Darren Star, en av upphovsmännen till Sex and the city. Nya avsnitt varje dag måndag-torsdag.

18-21 december i Sjuan och TV4 Play: Bachelor – finalveckan
En av de mest dramatiska Bachelor-säsongerna lider mot sitt slut.

19 december kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: Mandelmanns jul
Det närmar sig jul hemma hos familjen Mandelmann. Gustav och Marie tar en rundtur bland gårdens djur och alla får sitt så här i juletid – lite extra gott att äta i form av äpplen, nötter och andra godsaker.

23 december i TV4 och TV4 Play: BingoLottos uppesittarkväll
Det bjuds på rimstuga, pyssel, musik och drömvinster och på scen uppträder folkkära artister.

24 december kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: O helga natt
Den traditionsenliga julkonserten från Stortorget i Örebro. I år gästas Gry Forssell av Uno SvenningssonCarolaAlcazar och sopranen Ursula Langmayr.

24 december kl. 21.00 i TV4: Tomten är far till alla barnen
En modern klassiker, att se den svarta komedin om ett julaftonsfirande som spårar ur är numera en tradition i många svenska hem.

25 december kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: Kungahuset 9-5
Jesper Börjesson har under året intervjuat och följt kungafamiljen i deras arbete både i Sverige och utomlands.

25 december kl. 20.00 i Sjuan:  Grabben i graven bredvid
Michael Nyqvist vann en guldbagge för sin insats som Benny i den hyllade romantiska filmatiseringen av boken med samma namn.

26 december - 6 januari : JVM
På plats i USA finns Lasse Granqvist och Lena Sundqvist som både kommer vara programledare och kommentatorer. Niklas Wikegård och Johan Tornberg är expertkommentatorer och Åke Unger är reporter. Sverige inleder mot Vitryssland 26 december och på nyårsafton möter Sverige Ryssland klockan 02.00.

25-29 december i TV4: Sällskapsresan-tema. 
En film, i den kanske mest älskade filmserien i landet, visas varje kväll under fem dagar.

30 december kl. 20.00 i TV4: Repmånad
Vi minns Janne ”Loffe” Carlsson i en av hans mest älskvärda insatser framför kameran.

31 december i TV4 och TV4 Play: Bingolottos nyårskväll
Det bjuds på musik, samtal och underhållande frågesport. 

1 januari kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: Agnetas nyårskarameller
Agneta Sjödin plockar fram de roligaste, dråpligaste och mest minnesvärda klippen från 2017. Tillsammans med sina gäster blickar hon tillbaka på året som gått.

1 januari på C More: Beck
Premiär för den första filmen av fyra nya i en av de mest älskade svenska polisserien av alla.

Det går också att streama storfilmer och serier som GåsmammanModusThe Danish GirlSteve Jobs, Enkelstöten, Torpederna, Ack Värmland, Farang och mycket mer på C More.

Senast uppdaterad: 2017-12-01