2018-01-12 | Företagsnytt

Rekordstort intresse för Idol 2018 – alla huvudsponsorer klara

Bara en vecka efter årets Idolfinal var alla huvudsponsorer klara för Idol 2018. De fem huvudsponsorerna för Idol 2018 blir COOP, Marabou, TUI, Loka Crush och Santa Maria.

- Mig veterligen har aldrig våra sponsorplatser till något programformat stängts så tidigt. Suget efter Idol är större än någonsin och det är för att sponsorskapet verkligen har levererat vad våra kunder önskar. Nu har vi och våra sponsorer möjligheten att redan under auditionturnén i vår aktivera och maximera engagemanget för dem och Idol, säger Malin Häger, försäljningsdirektör, TV4.

Auditionturnén för Idol 2018 startar under våren och besöker då Umeå, Helsingborg, Göteborg och Stockholm. Vanligtvis är sponsorerna klara lagom till att turnén drar igång men i år var alla fem huvudsponsorskap klara redan i december 2017. De fem huvudsponsorerna för Idol 2018 är Santa Maria (2013-2017), Marabou (2017), Loka Crush (partner 2016-2017), TUI (NY) och Coop (NY). Möjlighet till partnerskap finns dock kvar.

- Idol fortsätter att slå nya rekord – nu också på den kommersiella sidan. Aldrig tidigare har vi haft huvudsponsorerna för nästa säsong klara så tidigt, det är såklart ett bevis på att allt fler annonsörer inser kraften i Idol-tåget på alla plattformar. Det är en ynnest att ha så bra och engagerade sponsorer med sig in i nästa års säsong och nu är vi såklart spända på att också se vilka partners som vill följa med oss, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent TV4.

Senast uppdaterad: 2018-01-12