2018-01-12 | Programnytt

Stockholmspolisen – ny unik dokumentärserie i TV4

I TV4:s nya dokumentärserie Stockholmspolisen får tittarna följa polisens arbete i Sveriges huvudstad på nära håll. Hur ser en dag, eller natt, ut på jobbet för de poliser som gör skillnad på våra gator under varje arbetspass? Samma poliser som även känner sig ständigt otillräckliga och frustrerade i en ny hårdare verklighet. Förutom en inblick i Stockholmspolisens arbete är det här även berättelsen inifrån en yrkeskår som under lång tid kantats av kritik, stora rubriker och nödrop efter mer resurser.

– När polisen och deras arbetssituation dagligen beskrivs med braskande rubriker känns det oerhört spännande att vi fått följa några av de poliser som jobbar i de mest utsatta delarna av Stockholm. Det är en ärlig serie utan försök till försköningar, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Som Sveriges största stad är Stockholm också den mest brottsbenägna. Här begås flest mord, våldsbrott och rån i hela landet. I dokumentärserien Stockholmspolisen ges tittarna en unik inblick i hur polisens arbete i huvudstaden ser ut idag och vilka nya problem och utmaningar som kåren står inför. Det blir också tydligt hur synen på – och respekten för – polisen har förändrats. 

Stockholmspolisen behandlar i tio avsnitt några av de problem som polisen dagligen måste hantera. Allt från en våldsammare verklighet med gängkriminalitet och fler vapen till nya utmaningar med hemlöshet, droger och växande sociala problem.  

– Den här serien ger en bra inblick i polisens viktiga, men många gånger otacksamma arbete. Vi får följa med i en verklighet många av oss inte känner till, trots att den utspelar sig på samma gator där alla vi andra också lever våra liv, säger TV4:s kriminalreporter Hasse Aro, vars röst leder tittarna genom serien.

Stockholmspolisen har premiär måndagen den 12 februari klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

Programmet produceras av Alaska Film & TV. 

Senast uppdaterad: 2018-01-12