2018-01-18 | Programnytt

Topp 12 i Sveriges mästerkock 2018

Under auditionturnén i Sveriges mästerkock visade de sökande stora ambitioner och matlagning på hög nivå med målet inställt på att gå vidare till kvalet i Gävle. I kvällens program stod det klart vilka tolv deltagare som fortsätter kampen om den ärofyllda titeln Sveriges mästerkock 2018.

Den här säsongen utmanar verkligen juryn. Rekord både i antal sökande och i kunskap. Att plocka ut topp tolv var svårt. Men! Vilka amatörkockar vi har med oss till Mästerkocksköket. Engagerade, tävlingsinriktade och alla experter på olika områden. Jag är mycket nyfiken på hur deltagarna kommer att utvecklas. De blir ju bara bättre, vilket också ställer högre krav på juryn. Och det gillar vi - hög nivå, tekniskt skicklig matlagning och läckra smaker, det ger laddat fokus och kittlande spänning, säger Mischa Billing.

Den knivskarpa juryn Markus AujalayMischa Billing och Leif Mannerström har under fyra avsnitt finkammat Sverige på deras amatörkockar från auditionturnén till kvalet i Gävle där deras färdigheter i köket sattes på prov. I kvällens avsnitt stod det klart vilka tolv deltagare som kvalificerat sig till mästerkocksköket i Stockholm.

Årets topp 12 i Sveriges mästerkock 2018:

Adam Lund, 22 år, Stockholm
Dante Zia, 24 år, Lund
Erik Hammar, 31 år, Stockholm
Simon Edmark, 34 år, Visby
Jakob af Petersens, 46 år, Stockholm
Ebba De Flon, 25 år, Göteborg
Filippa Järnmarker, 28 år, Australien/Mölle
Yennifer Nunez, 32 år, Nacka
Erika Jureskog, 36 år, Stockholm
Rebecca Andersson, 37 år, Fjugesta
Emma Laiti, 39 år, Luleå
Lotta Öström, 46 år, Kalix

Vinnaren i Sveriges mästerkock får en kvarts miljon kronor och ett kokbokskontrakt med Bonnier Fakta. Det här är den åttonde säsongen. Sveriges mästerkock sänds onsdagar klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play. 

För pressbilder: https://press.tv4.se/ 

Senast uppdaterad: 2018-01-18