2018-01-19 | Programnytt

Gry Forssell är ny programledare när Sveriges Bästa är tillbaka

Sveriges bästa är underhållningsprogrammet där de största ögonblicken i den svenska TV-historien presenteras genom nostalgiska klipp och välkända gäster - och där svenska folket röstat fram vinnarna. I den kommande säsongen avhandlas bland andra kategorier som Sveriges bästa intervju, Sveriges bästa blåsning och Sveriges bästa reality-stjärna. Ny programledare är Gry Forssell.

Jag ser oerhört mycket fram emot att få nagelfara så mycket härlig tv-historia och är helt prillig över att få möta människorna i och bakom några av Sveriges största, bästa och mest minnesvärda tv-ögonblick! säger Gry Forssell.

Det minnesrika listprogrammet Sveriges Bästa, som drog miljonpublik, är tillbaka. Programmets grundpelare av humor, känslor och nostalgi är kvar, men nominering- och röstningsstrukturen har gjorts om för att ge ett större värde till utmärkelserna. I den nya säsongen har en jury med stora kunskaper inom populärkultur valt ut tio kandidater i varje kategori och sedan var det svenska folkets uppgift att rösta fram vinnaren. För att få ett statistiskt säkerställt resultat så utfördes omröstning av SIFO. Totalt utnämns åtta vinnare fördelade över lika många avsnitt.

– Gry Forssell är en otroligt erfaren programledare därför känns det fantastiskt roligt att just hon kommer leda den nya säsongen av Sveriges bästa.  Jag är övertygad om att hon tillsammans med en lysande blandning gäster kommer bjuda tittarna på både nostalgiska ögonblick och strålande underhållning, säger Fia Fång, exekutiv producent.

Sveriges bästa har premiär tisdagen den 6 mars i TV4 och på TV4 Play.

Senast uppdaterad: 2018-01-19